שמי טל ארגמן. אני גר בקיבוץ מגל שבעמק חפר. בעשרים השנה האחרונות עבדתי בחברת "נטפים", החברה הגדולה בעולם בתחום ההשקייה בטפטוף. במסגרת עבודתי ביקרתי בעשרות מדינות בכל העולם ורכשתי ניסיון רב בעבודה עם תרבויות שונות.
באחת מנסיעותי לדרום אפריקה נחשפתי לתחום של חיבור בין יין לאוכל. הנושא ריתק אותי והחלטתי להעמיק את הידע שלי בנושא.
לפני עשור נסעתי לדרום אפריקה, להתמקצע בתחום של: food & wine pairing אותו למדתי מ"כוהנת" התחום בדרום אפריקה Ms. Katinka van Niekerk . במקביל, סיימתי לימודי יין בשלוחה של בית הספר האנגלי הגדול בעולם בתחומו WSET בו סיימתי LEVEL 3 בהצטיינות.
בתום הלימודים וסטאז' שעשיתי במספר מסעדות, בארץ ובחו"ל, החלטתי לקדם את נושא החיבור בין יין לאוכל באמצעות יעוץ למסעדות וסדנאות ייעודיות. לצורך כך פיתחתי סדנה ייחודית בנושא.
במקביל, התחלתי לעבוד כסומלייה במסעדות בארץ (כמו מסה ו"פופ אנד פופ"), העברתי סדנאות וסיורים בתחום היין לחברות, אנשים פרטיים ואורחים מחו"ל, בניתי תפריטי יין למסעדות ולייעץ ליקבים.
מדי פעם יצא לי לייצג את תעשיית היין הישראלית במסגרת משרד החוץ והתיירות, גאווה גדולה עבורי.
אני מאוד נהנה ממה שאני עושה ורואה בעשייתי תרומה בהעמקת הידע ויצירת תרבות יין מקצועית יותר בישראל.